”Regele Fotbal”, integral, online!

Colecția revistei ”Regele Fotbal” este acum, integral, online! Pe celebra Digiteca Arcanum, site din Ungaria dedicat digitalizării colecțiilor publicațiilor periodice din România și din multe alte țări. Pentru vizualizare completă este necesar abonament.

”Regele Fotbal” a fost o revistă de fotbal (săptămânală, apoi lunară) fondată și condusă de Octavian Stăncioiu. A apărut între 2002-2009 (totalizând 106 numere), la Timișoara, dar a beneficiat de distribuție națională, și chiar și în Republica Moldova.

Printre semnatarii articolelor și editorialelor, îi amintim pe scriitorul Adrian Dinu Rachieru, antrenorul de fotbal Ion V. Ionescu, Mihai Comşulea (corespondenţe din Londra), Mihai Sandu (corespondenţe din Chișinău), Ovidiu Forai. Mai mulți tineri, Vali Silaghi, Ovidiu Lința, Ioan Gogoșanu, Alexandru-Claudiu Râță, Raul Pop, Adrian Bucur, Bogdan Pavel, au fost redactori, unii dintre ei debutând cu acest prilej în presă și ulterior ajungând la instituții media precum ”Gazeta Sporturilor”, ”ProSport”, ”Adevărul”, TVR Timișoara, Radio Timișoara, ”Fotbal vest”, ”Opinia Timișoarei”, www.pressalert.ro. A existat și o rubrică de caricaturi din lumea fotbalului, sub egida „Popa’s Academy”, unele create chiar de celebrul Ştefan Popa Popa’s, înregistrat în „Cartea Recordurilor” drept cel mai rapid caricaturist din lume. Fotografiile au fost realizate în principal de Constantin Duma (AGERPRES), Cosmin Dan și Florin Turtă. Secretar general de redacţie a fost Ionuţ Gavrilescu. Revista a fost finanțată de Franz Wissenz, om de afaceri originar din Sânandrei (județul Timiș), stabilit la începutul anilor ’80 în Germania.

”Regele Fotbal” este menționat în ”Istoria jurnalismului din România în date – enciclopedie cronologică” (coord. Marian Petcu, 2012, Editura Polirom – Iași).


***

***

***

***