Ingrid Miti Bikfalvi, aur la Cupa Mondială la scrimă!

O reprezentantă a secției de scrimă de la CSU Politehnica Timișoara a făcut parte din selecționata României care a câștigat Cupa Mondială pentru juniori de la Tașkent (Uzbekistan).

Trofeul în proba pe echipe la floretă, feminin, a fost câștigat, sâmbătă, de ”tricolorele” Ingrid Miti Bikfalvi, Andreea Dincă, Paula Radu și Maria Teodorescu. România a intrat direct în semifinale, unde a învins echipa gazdelor din Uzbekistan cu 45-40. Finala s-a disputat între România și R. Moldova. Prima echipă a câștigat cu un scor categoric, 45-17.

La individual, Ingrid Miti Bikfalvi s-a clasat pe poziția a 6-a, în timp ce medalii au cucerit Andreea Dincă (argint) și Maria Teodorescu (bronz). Ingrid Miti Bikfalvi a învins-o în optimi pe uzbeca Robiyajon Iminova, cu 15-5, dar a cedat în sferturi, 11-15 cu Andreea Dincă.

Livius Buzan, antrenorul secției de scrimă de la CSU Politehnica, a fost unul dintre antrenorii lotului României la această competiție.

Polista Ingrid Miti Bikfalvi are 17 ani, este campioană națională a cadetelor la floretă, a participat la Campionatul European și Campionatul Mondial și este liderul lotului de cadeți.

Recent, echipa ACS Floreta Timișoara 1 a obținut titlul național al categoriei U15 la floretă feminin pe echipe. ACS Floreta este pepiniera juvenilă pentru secția de scrimă de la CSU Politehnica.