Două câștigătoare poliste la Premiile AFAN

Echipa de fotbal feminin Politehnica Timișoara a încheiat cantonamentul de iarnă, stagiu susținut pe plan local. Dintre partidele amicale, să reținem un 2-6 cu Ferencvaros Budapesta (foto), în deplasare, în 3 februarie. Ferencvaros este campioana ”en titre” a Ungariei și a participat în acest sezon al Ligii Campionilor.

Un amănunt inedit, lotul polist a fost prezent și la o piesă de teatru, “Nițel prea infidel”, la Sala Capitol.

Teodora Meluță, Antonia Bratu și Claudia Bistrian au fost convocate la naționala României pentru primul stagiu de pregătire din acest an. Cantonamentul se va desfășura în Antalya (Turcia) și include două jocuri amicale, contra Greciei și Turciei (în 22, respectiv 28 februarie).

Două jucătoare străine ale Politehnicii au fost convocate la naționalele de senioare ale țărilor pe care le reprezintă. Dimitra Ivanova este pe lista naționalei Bulgariei, în vederea duelului cu Ucraina, pentru un loc în Liga B a preliminariilor CE. Dyana Dawood a fost convocată în premieră la naționala Irakului, în vederea participării la Campionatul Asiei de Vest, turneu ce se va desfășura în Arabia Saudită, în perioada 19-29 februarie. Irak se află în Grupa B, alături de Palestina, Siria și Nepal.

Nikoleta Kurja a primit trofeul pentru Golul Anului 2023, sondaj care a luat în considerare golurile marcate anul trecut pentru echipa de senioare a lui Poli.

Asociația Fotbaliștilor Amatori și Nonamatori din România (AFAN) a anunțat câștigătorii Premiilor AFAN, pentru sezonul 2022/23 al campionatelor interne. La fotbal feminin, Politehnica Timișoara a avut două câștigătoare. Astfel, Sara Câmpean a fost desemnată cel mai bun portar, iar Teodora Meluță, cel mai bun fundaș. Ambele au evoluat în alb-violet și sezonul trecut și se află și acum în lotul polist.