Echipa UPT, eliminare dramatică în Campionatul Național Universitar de fotbal: 1-3 cu UAV, la Arad

Echipa Universității Politehnica Timișoara (UPT) (foto sus) a jucat, astăzi, în preliminariile Campionatului Național Universitar de fotbal masculin. În turul al 2-lea (ultimul) din Grupa Vest – Valea Jiului, adversar a fost Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad (UAV). A fost manșă unică, iar gazdă a fost echipa arădeană.

Pe stadionul Motorul din Arad, cu suprafață sintetică, tabela a arătat la pauză 0-0. Oaspeții au deschis, surprinzător, scorul, prin S. Andrei (jucător la Progresul Ciacova, în Liga a IV-a). UAV a egalat, din penalty, în min. 88! Apoi, în min. 90+2 și 90+3, arădenii au marcat golurile victoriei și ale calificării la turneul final: scor final, 3-1. Anul trecut, UAV a fost finalista ediției.

Lovitura simbolică de începere a partidei a fost dată de Cr. Mihai, jucător la UTA și internațional de tineret. El a marcat, în min. 89, unicul gol al ultimului meci susținut de România U21, 1-0 cu Armenia, în deplasare, la 26 martie, în preliminariile CE de tineret!

Căpitanul UPT a fost Sofran (jucător la CSC Dumbrăvița, în Liga a II-a, ex-SSU Politehnica), a evoluat și Chistrugă (cel care a egalat decisiv pentru Phoenix Buziaș, în ultimele minute ale ultimului meci disputat de SSU Politehnica, 2-2 acasă, în Liga a III-a, în urmă cu doar trei zile), iar mulți jucători din lot fac parte din echipa ACS ASU Politehnica Timișoara, din Liga a VI-a (ultimul eșalon).

Delegatul UPT este Alin Molcuț, iar antrenor, Alexandru Szabo. Cei doi au aceleași funcții la ACS ASU Politehnica și sunt cadre didactice la Departamentul de Educație Fizică și Sport din cadrul UPT. Aici poate fi văzut lotul UPT: Lot UPT in CNUF 2024.

S-au înscris 19 universități pentru ediția 2024 a Campionatului Național Universitar de fotbal masculin, competiție organizată de Federaţia Sportului Şcolar şi Universitar (FSSU), în colaborare cu Federația Română de Fotbal (FRF), Universitatea Politehnica Timişoara (UPT) și Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia (UAB):

Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia (UAB)
Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași (UTI)
Universitatea de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” din Iași (USV)
Universitatea „Vasile Alecsandri“ din Bacău (UVA)
Universitatea Națională de Educație Fizică și Sport București (UNEFS)
Universitatea Națională de Știință și Tehnologie Politehnica București (UNSTPB)
Școala Națională de Studii Politice și Administrative din București (SNSPA)
Academia de Studii Economice din București (ASE)
Universitatea Valahia din Târgoviște (UVT)
Universitatea „Constantin Brâncuși” din Târgu Jiu (UCB)
Universitatea din Petroșani (UPET)
Universitatea Politehnica Timișoara (UPT)
Universitatea de Vest din Timișoara (UVT)
Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad (UAV)
Universitatea din Oradea (UO)
Universitatea Emanuel din Oradea (UEO)
Universitatea Agora din Oradea (UAO)
Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB)
Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca (UMF)

Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia este calificată direct la turneul final, în calitate de gazdă a acestei faze.

În preliminarii, echipele au fost împărțite în patru grupe, pe criterii geografice: Grupa Moldova, Grupa Muntenia, Grupa Vest – Valea Jiului, Grupa Ardeal – Crișana. Competiția a început în 29 martie.

Turneul final va avea loc între 16-19 mai, la Alba Iulia.

Echipa de pe locul 1 va fi declarată câştigătoarea competiţiei (campioană națională universitară la fotbal, ediția 2024), primeşte trofeul competiţiei şi va reprezenta România la turneul de fotbal masculin din cadrul Jocurilor Europene Universitare, Debrecen – Miskloc (Ungaria), 12-24 iulie 2024 , competiție organizată de Asociația Europeană a Sportului Universitar (European University Sports Association) (EUSA).

Directorul de organizare al Campionatului Național Universitar de Fotbal masculin este Octavian Stăncioiu.