Patru sportivi alb-violeți la CM de scrimă!

CSU Politehnica Timișoara a avut nu mai puțin de patru reprezentanți la Campionatul Mondial de juniori și cadeți la scrimă, competiție desfășurată la Riad (Arabia Saudită), între 12-20 aprilie. Este vorba de Ingrid Miti Bikfalvi (junioare), Felix Dogariu (cadeți) (ambii pentru România), Dumitrița Josan (junioare și cadete), Artiom Cecet (cadeți) (ambii pentru R. Moldova).

Ingrid Miti Bikfalvi (a doua din stânga, în fotografie) a participat în proba de floretă, junioare I. La individual, ea a trecut de faza grupelor. Apoi, pe tabloul de 128, a pierdut în primul tur, la japoneza Rino Nagase, scor 5-15, iar în clasamentul final a ocupat locul 74.

În proba pe echipe, junioare I, România (în componența Alexandra Adoch, Andreea Dincă, Ingrid Miti Bikfalvi, Karina Vasile) a intrat în concurs din primul tur al tabloului, fază în care a dispus cu 45-11 de Tunisia. În optimile de finală, ”tricolorele” au cedat cu 28-44 în fața Marii Britanii. Echipa a intrat în turneul pentru locurile 9-16. A pierdut în primul meci, 37-45 cu Singapore, însă a câștigat următoarele două înfruntări. Mai întâi a învins cu 45-40 echipa Cehiei, apoi a urmat meciul de clasament pentru locul 13. România s-a impus cu 45-28 în fața Turciei și a încheiat concursul pe locul 13.

Antrenorul României la floretă, feminin, atât la junioare I, cât și la cadete, a fost Iulian Teacă, fostul antrenor al secției de scrimă de la CSU Poli, rol deținut acum de Livius Buzan.