Timișoara, fără echipă la CN Universitar de fotbal

Pentru prima dată în ultimii opt ani, Timișoara nu va avea nicio reprezentantă la turneul final al Campionatului Național Universitar de fotbal masculin.

După ce echipa Universității Politehnica Timișoara fost eliminată în preliminarii de Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad, și cealaltă formație din orașul de pe Bega a părăsit competiția în calificări, tot în turul al 2-lea din Grupa Vest – Valea Jiului. După 0-0 în tur, când a fost gazdă, Universitatea de Vest din Timișoara (UVT) a remizat și în manșa secundă, pe terenul Universității „Constantin Brâncuși” din Târgu-Jiu. Scorul a fost 2-2, astfel că s-a trecut direct la loviturile de departajare, unde gorjenii s-au impus cu 3-1. Iar UVT, campioana României ”en titre”, a părăsit competiția încă din preliminarii! Turneul final va avea loc între 16-19 mai, la Alba Iulia.

De două ori s-a mai întâmplat ca Timișoara să nu aibă nicio reprezentantă la turneul final universitar, la primele două ediții din noul ciclu al competiției, cele din 2015 (ediție desfășurată chiar la Timișoara) și 2016.

UVT a fost, în ultimii ani, campioana incontestabilă României. În plus, a cucerit și titlul european universitar, în 2022, iar anul trecut a participat la Campionatul Mondial Universitar, în China.