Dros, debut pentru naționala R. Moldova

Suedia – R. Moldova 1-0 (1-0)
9 ianuarie 2020, amical. Doha (Qatar), stadion Hamad bin Khalifa, spectatori 100, nocturnă.

A marcat: J. Larsson (32).
Arbitru: S. Al-Athba (Qatar)

Suedia: Dahlberg – J. Andersson, Danielson (c), Ahmedhodzic, A. Andersson – Berggren, Irandust (78, Kalaniklic), Bojanic – Islamovic, J. Larsson (73, Hedlund), J. Karlsson (78, Tankovic). Antrenor: Janne Andersson.

R. Moldova: D. Rusu – Rață (72, Patraș), Anatolie Prepeliță, Armaș (c), C. Bogdan – Suvorov (59, Graur), Dros, Taras (46, A. Cojocari), Cociuc (59, Gh. Anton), Plătică (72, Spătaru) – Ambros (46, Boiciuc). Antrenor: Engin Firat.

Mijlocașul Politehnicii Timișoara, Cristian Dros, a debutat la naționala de seniori a R. Moldova.

Reprezentativa țării românești de dincolo de Prut a pierdut, 0-1, primul meci susținut în acest an, un amical contra Suediei.

Partida s-a desfășurat ieri, pe teren neutru, în Qatar, țară care va găzdui turneul final al CM 2022.

Suedia este calificată la turneul final Euro 2020, după ce, în preliminarii, a eliminat chiar România.

Antrenorul naționalei est-moldovene, turcul Engin Firat, l-a folosit pe Dros la închidere, acesta fiind integralist, purtând numărul 11 pe tricou și fiind cel mai tânăr jucător al echipei în meciul cu scandinavii (și, totodată, singurul eligibil și pentru reprezentativa U21).

Ambele loturi nu au apelat pentru acest meci la majoritatea titularilor. Pentru R. Moldova au evoluat mai mulți jucători legitimați în România, Dros fiind singurul din Liga a II-a, dar și Patraș, fost la FC Timișoara.

Pentru prima dată din 2012 încoace, de când s-a pornit noul proiect polist, un component al clubului a jucat pentru o națională de seniori.

Dros s-a născut la 15 aprilie 1998, la Bălți, în R. Moldova, și a venit la Poli în iarna anului trecut, de la Zaria Bălți. El a devenit titular în alb-violet, ca mijlocaș la închidere, și are selecții și pentru naționala de tineret de la Chișinău, pentru care este încă eligibil. Dros și conaționalul său Zabun sunt singurii jucători din afara României din lotul actual al Politehnicii.

Foto din introducere: Dros (al doilea din stânga, sus) la startul meciului

Rezumatul meciului:

Declarații despre meci:

Actualizare

Aici puteți citi declarația lui Dros, acordată după meci, site-ului oficial al Federației Moldovenești de Fotbal.