Tavi Benga, antrenorul fără înfrângere

Octavian Benga a reușit să nu cunoască înfrângerea în cele de șase meciuri oficiale în care a stat pe banca tehnică a Politehnicii. Mai mult, în aceste șase partide, echipa a primit un singur gol, și acela din penalty, în derby-ul din deplasare cu Ripensia!

Astfel, ”studenții” nu au pierdut în ultimele șapte meciuri de campionat ale anului trecut și au cea mai bună defensivă din primele două ligi! Doar 10 goluri primite în 20 de jocuri!

Benga a venit la echipă după restanța de la Buzău și a obținut, în cele șase jocuri, patru victorii, dintre care una în deplasare, cu echipa de pe locul 2, CS Mioveni. Pentru Tavi Benga este prima experiență ca antrenor principal la o formație din primele două eșaloane.

Născut la 8 august 1980, la Reșița, el a făcut junioratul la echipa-fanion a orașului natal, CSMR, pentru care a jucat și un meci în Liga I. La 2 iunie 1999, când nu împlinise încă 19 ani, la victoria, 1-0 în deplasare, cu Universitatea Craiova, în ultima etapă a campionatului, intrând în min. 59.

A fost internațional de juniori, în generație cu Ogăraru, Fl. Cernat și S. Paraschiv.

Între 1999-2001 a evoluat la Politehnica Timișoara, în Liga a II-a, pe vremea lui Seracin și Zambon, ca fundaș stânga, cu un intermezzo la Telecom Timișoara, în D3.

A trecut apoi, în 2002, la CSU Politehnica, echipa Universităţii Politehnica, tot în Liga a III-a. Acest club va fuziona în vara acelui an cu AEK București, rezultând Poli AEK, iar Tavi Benga se va accidenta grav și va pune punct, la nici 22 de ani, carierei de jucător.

S-a dedicat, astfel, de foarte tânăr meseriei de antrenor. A fost la juniorii lui FC Timișoara, secund la Unirea Sânnicolau Mare, Victoria Brăneşti (în 2011, după retrogradarea ilfovenilor din D1), ACS Poli (timp de patru ani, între 2014-2018, în primele două eșaloane), principal la CSM Școlar Reșița (în 2018, începând sezonul trecut la echipă și plecând în toamna aceluiași an, la finalul sezonului echipa din Valea Domanului urmând să promoveze în Liga a II-a) și la CSC Ghiroda și Giarmata Vii (din vara anului trecut, în Liga a III-a).

A absolvit Facultatea de Educație Fizică și Sport din Timișoara și are licența UEFA Pro de antrenor.