Scrima, secția cea mai performantă

Dintre numeroasele ramuri sportive practicate în cadrul entităților sportive ale Universității Politehnica, cel mai mare succes în 2019 l-a avut scrima.

Echipa feminină de floretă (în componența: Ana Boldor-Boghiță, Emilia Corbu, Alexandra Lazin, Teodora Sîrbu) a ocupat locul 4 în Cupa Europei, cea mai mai importantă competiție continentală intercluburi.

Echipele CSU Politehnica Timișoara au reușit să se claseze pe podium, atât la masculin cât și la feminin, în Cupa României la floretă, seniori.

La masculin (în componența: Mihai Barbînță, Benjamin Bodo, Mihai Tănase, Eugeniu Vadaniuc) a fost cucerit chiar trofeul, după o finală cu CSU Cluj-Napoca, scor 45-44! Echipa a doua a ocupat locul 4, învinsă de Steaua în finala mică.

La feminin, ambele echipe ale clubului alb-violet au urcat pe podium. CSU Poli 1 a obținut argintul (41-44 cu Steaua 1 în finală), iar CSU Poli 2, bronzul.

CSU Politehnica, la care Iulian Teacă este antrenor, iar Valentin Niță – șeful secției, are una dintre cele mai puternice secții de scrimă din România.