Începe play-off-ul în Liga a II-a

Astăzi va debuta play-off-ul care va decide echipele promovate din Liga a II-a, eșalon din care face parte și Politehnica Timișoara.

În play-off participă primele şase echipe, conform clasamentului din momentul întreruperii. Acestea au fost singurele echipe care își depuseseră dosarul pentru obținerea licenței pentru sezonul viitor al Ligii I, licență obținută ulterior. De remarcat că Turris-Oltul Turnu-Măgurele a jucat un meci mai puțin, până în momentul întreruperii, față de restul echipelor din play-off, iar locul 7 (Metaloglobus) a avut același număr de puncte, în momentul întreruperii, cu locul 6 (Rapid).

Echipele intră în play-off cu punctele înjumătăţite (cu rotunjire în sus), față de punctajul realizat până în momentul întreruperii. Play-off-ul se dispută în manşă unică, cu o echipă gazdă. Raportat la clasamentul din momentul întreruperii, primele trei clasate (UTA, CS Mioveni, Turris-Oltul Turnu-Măgurele) vor susține câte trei meciuri acasă și două în deplasare, în timp ce celelalte trei (FC Argeș, Petrolul, Rapid) vor avea câte două acasă și trei în deplasare. Liderul UTA pornește cu un avans de cinci puncte, iar între locul 2 și locul 6 este doar un punct diferență!

UTA a contestat la TAS decizia FRF de înjumătățire a punctelor la startul play-off-ului, dar contestația a fost respinsă, decizie anunțată chiar azi, înaintea startului play-off-ului.

Play-off-ul va începe azi, cu meciul Turris-Oltul Turnu-Măgurele – FC Argeș (ora 17), iar prima etapă se va încheia abia marți, cu partida CS Mioveni – Rapid. Mâine trebuia să se joace derby-ul UTA – Petrolul, dar el a fost amânat ieri, din cauza unui focar de coronavirus la Petrolul (cinci jucători și magazionerul echipei), descoperit tot ieri.

Play-off-ul se va încheia în 1 august, iar barajul de menținere/promovare în Liga I va avea loc în 5 și 9 august. Sistemul de promovare în Liga I rămâne neschimbat: locurile 1 şi 2 vor promova direct, iar locul 3 va juca baraj de promovare cu echipa de pe locul 12 din acest sezon al primului eşalon.

În caz de egalitate la puncte în clasamentul final al play-off-ului, echipele vor fi departajate, în ordine, pe baza următoarelor criterii: dacă a fost aplicată sau nu rotunjirea de puncte la startul play-off-ului, având avantaj echipa care nu a beneficiat de rotunjire; rezultatul direct din play-off; golaverajul general din play-off; numărul mai mare de goluri marcate în play-off; locul ocupat în clasamentul din momentul întreruperii campionatului din cauza pandemiei de coronavirus.

Sunt permise cinci înlocuiri de echipă pe meci (în loc de trei până acum).

Meciurile se vor disputa fără spectatori, în contextul pandemiei de coronavirus.

Clasamentul la startul play-off-ului 
1. UTA 0 0 0 0 0-0 25
2. CS Mioveni 0 0 0 0 0-0 20*
3. Turris-Oltul Turnu-Măgurele 0 0 0 0 0-0 20*
4. FC Argeş 0 0 0 0 0-0 19
5. Petrolul 0 0 0 0 0-0 19
6. Rapid 0 0 0 0 0-0 19*
* – au beneficiat de rotunjire de punctaj