Paul Codrea, antrenor la juniorii Politehnicii

Fostul internațional Paul Codrea a revenit în cadrul clubului de fotbal Politehnica Timișoara. El va antrena generaţia de copii născuţi în 2007, alături de Orlando Ştefan.

Codrea s-a născut la 4 aprilie 1981, la Timișoara, și a început fotbalul la LPS Banatul. La doar 15 ani a fost transferat de Dinamo, după care, la 17 ani, devenea titular la Politehnica Timișoara, în Divizia B. Între 2001-2011 a evoluat la echipe din Italia. Printre altele, la Genoa, Palermo și Torino. A revenit în țară la Rapid, iar cariera de jucător și-a încheiat-o chiar la ASU Politehnica, în eșaloanele inferioare.

La clubul susținut de UPT și Druckeria și-a început, între 2013-2014, și cariera de antrenor, în Campionatul Județean și în Liga a IV-a. A mai antrenat pe CSC Ghiroda şi Giarmata Vii și pe Ripensia, ultima în Liga a II-a. Are 44 de selecții pentru naționala României, timp de un deceniu (2000-2010), inclusiv la turneul final Euro 2008.

Codrea are deja experiența lucrului cu micii fotbaliști. El a înființat acum câțiva ani școala de fotbal Copa Juniors Ghiroda, care între timp și-a încetat activitatea.

Foto: P. Codrea pe când era antrenor la ASU Politehnica