SCM Poli, bronz în Cupa României la handbal. Start în Liga Zimbrilor

În Final Four-ul Cupei României la handbal masculin, ediția 2019/20, SCM Politehnica a terminat pe locul 3 (foto sus).

În semifinalele turneului disputat fără spectatori, în Sala Polivalentă din Sf. Gheorghe, timișorenii, deținători ”en titre” ai trofeului, au fost eliminați de HC Dobrogea Sud Constanța, scor 20-24. Dar după ce la pauză conduceau, surprinzător, cu 10-6. În finala pentru locul 3 (duminică, de la ora 11:30), Poli a dispus de CSM Bacău, 30-28, după 16-13 la pauză. Astfel, elevii lui Vlad Caba au obținut medaliile de bronz. Cele mai multe goluri ale bănățenilor le-au marcat Sadoveac (6), respectiv Barros (9). De altfel, Sadoveac a fost și golgeterul Final Four-ului (12 goluri).

În finala competiției, Dinamo a învins Constanța cu 24-21 și a câștigat trofeul, dar și ediția 2020 a Supercupei României (finala Cupei a contat și pentru Supercupă, în condițiile pandemiei de coronavirus).

Noua ediție a Ligii Zimbrilor va porni la drum marți, tot fără spectatori. Primele trei etape se vor disputa în sistem turneu, pe teren neutru, tot la Sf. Gheorghe, între 15 și 17 septembrie. În primul ei meci, Politehnica va întâlni, marți, de la ora 17, în Sala Sporturilor Szabo Kati, pe ardelenii de la Potaissa Turda. Apoi pe CSM Vaslui (miercuri) și pe HC Buzău (joi). Pentru timișoreni, aceste meciuri sunt considerate acasă (cu Turda și Buzău), în deplasare (cu Vaslui).

Astfel, SCM Poli va strânge cinci meciuri oficiale în șase zile, după mai mult de șase luni de pauză! Ultimul meci înainte de întreruperea sezonului trecut a însemnat, pentru alb-violeți, tot o întâlnire cu HC Dobrogea Sud, 23-21 pentru Poli, în 8 martie.

La începutul acestei luni, înainte de startul sezonului oficial intern după pandemia de coronavirus, Potaissa Turda și HC Dobrogea Sud Constanța au reușit calificarea în turul al 2-lea preliminar al EHF European League.

Este prima ediție din istoria eșalonului de elită al handbalului românesc cu 16 echipe (în serie unică) la start. Se va juca tot cu play-off și play-out. La finalul sezonului regulat, primele opt echipe se vor califica în play-off, iar ultimele opt în play-out. Patru echipe vor retrograda direct, iar alte două vor ajunge la barajul de menținere. Din sezonul 2021/22 se va reveni la 14 echipe.


Foto: Sadoveac (st.) și Fenici în echipamentul din noul sezon