Octavian Roșca la ”Istoria fotbalului” (ep. 1)

Astăzi, la ”Istoria fotbalului”, invitat este Octavian Roșca, fost jucător al echipei de fotbal Politehnica Timișoara la finalul anilor ’70, în cea mai frumoasă perioadă din istoria clubului. Este primul episod dintr-o serie mai lungă a acestei emisiuni.

În acest episod, dl. Roșca ne povestește despre copilăria sa din satul cărășean Mercina, alături de viitorul mare arbitru asistent Nicolae Grigorescu. Fotbalul l-a început la Metalul Bocșa (pitici, cum se numeau pe atunci categoriile de copii, apoi juniori și seniori, în D4). Apoi a trecut la juniorii lui CSM Reșița, rămânând memorabil un… 41-0 cu Metalul Topleț. Și, în sfârșit, la seniori, în Divizia B. Echipa promovează în prima divizie, iar Roșca debutează, la 17 ani, în elită! În 1975 se transferă la Politehnica Timișoara.

Emisiunea poate fi vizionată pe Teleuniversitatea, de la ora 18:13 (în reluare, mâine, de la ora 10:13, și duminică, de la ora 14:20), în rețelele de cablu Digi TV (deocamdată, doar în grila analogică), Telekom TV, Vodafone și Orange TV.

Actualizare