Conferința ”Intrarea în anul 100 al sportului politehnist”

S-au aniversat, astăzi, 99 de ani de la înființarea Societății Sportive Politehnica Timişoara, constituită statutar la 4 decembrie 1921.

În cadrul unei conferințe, ”Intrarea în anul 100 al sportului politehnist”, găzduită de Sala Polivalentă din Biblioteca UPT, s-au punctat momente importante din istoria sportului politehnist, dar au fost dezbătute și probleme de actualitate și proiecte de viitor.

Au fost prezenți, fizic și online, oameni din conducerea UPT și a entităților sportive ale universității, dar și antrenori, sportivi și jurnaliști.

Au vorbit conf. univ. dr. ing. Florin Drăgan, rectorul UPT, prof. univ. dr. ing. Viorel-Aurel Șerban, președintele ASU Politehnica și fost rector UPT, prof. univ. dr. ing. Constantin Florescu, președintele AS Politehnica, Nicolae Secoșan, celebrul crainic radio, lect. univ. dr. Dan Zenobiu Ionescu, directorul Departamentului de Educație Fizică și Sport din cadrul UPT, Adrian Tal, directorul CSU Politehnica, Ioan Doboși, președintele secției de handbal SCM Politehnica, prof. univ. dr. ing. Nicolae Neguț, fost președinte ASU Politehnica și fost decan al Facultății de Mecanică din cadrul UPT, Sebastian Novovic, președintele Asociației Suporterilor Timișoreni Druckeria. Conferința a fost moderată de Octavian Stăncioiu, purtător de cuvânt al ASU Politehnica și realizator de emisiuni la Teleuniversitatea.

S-a lansat o carte, ”Politehnica Timișoara – Un secol de istorie sportivă”, despre istoria unor secții sportive ale Politehnicii, volum scris de Nicolae Neguț, Viorel-Aurel Șerban și Constantin Florescu. Cartea a apărut la Editura Politehnica și are peste 500 de pagini!

A fost prezentat și un scurt film, realizat de Teleuniversitatea, în care sunt intervievați mai mulți dintre conducătorii, antrenorii și sportivii actuali de la grupările sportive ale Politehnicii.



Actualizare