Societatea Sportivă Politehnica Timişoara la 99 de ani, azi

După ce, la 11 noiembrie 1920, regele Ferdinand I al României aproba înfiinţarea primei instituţii de învăţământ superior din Timişoara, Şcoala Politehnică (actuala Universitatea Politehnica Timișoara), în scurt timp s-au pus și bazele unei grupări sportive a instituției.

Primul rector, Traian Lalescu, era şi un mare iubitor de sport. Astfel că, în toamna aceluiaşi an 1920, se ia decizia constituirii unei noi asociaţii sportive: Societatea Sportivă Politehnica Timişoara.

Pe scurt, “Poli”, care va deveni, de-a lungul anilor, mai mult decât un simbol pentru societatea şi fotbalul timişorean. Culori, alb-negru, tipic studenţeşti. La început era doar secţia de fotbal. Prima conducere a clubului a fost alcătuită din Victor Vlad (preşedinte) şi Ioan Zăgănescu (vicepreşedinte).

Formată exclusiv din studenţi, echipa de fotbal SS Politehnica va începe să activeze în primăvara anului următor, 1921.

Deşi gruparea activa deja de câteva luni bune, SS Politehnica s-a constituit statutar la 4 decembrie 1921.

De-a lungul celor aproape 100 de ani existență, sportul va juca permanent un rol important la Universitatea Politehnica. Atât sportul de performanță, cât și cel de masă. Educația fizică a fost mereu materie obligatorie la Politehnică.