S-a stins Mircea Bolba, fostul atacant polist

Astăzi a trecut la Domnul fostul atacant al Politehnicii de la mijlocul anilor ’80, Mircea Bolba. Avea 59 de ani și era internat în spital, fiind infectat ulterior și cu coronavirus.

Foto: Al doilea din stânga, sus, în echipa lui Poli din 1985

S-a născut la 31 octombrie 1961, la Craidorolţ (jud. Satu Mare). A evoluat (și mijlocaș), printre altele, și la Olimpia Satu Mare (pentru care a debutat în Divizia A în 1978, la doar 16 ani!), Steaua, ASA Târgu-Mureş, FC Bihor, Evagoras Paphos (Cipru) și Inter Sibiu.

La Poli a jucat între 1984-1987, în primele două eșaloane, într-o echipă cu nume precum Moise, Almășan, Șunda, Varga, I. Dumitru, Rotariu, Sabou, Oloșutean, Bozeșan II, Giuchici.

A făcut parte din naționala României care a terminat pe locul 3 la CM de tineret U20 din 1981, din Australia. (În fotografia de mai jos, Bolba e al 4-lea din stânga, sus; sursa: arhivă).

Ca antrenor, cele mai importante cluburi au fost Olimpia Satu Mare, Arieșul Turda, FC Maramureş Universitar Baia Mare, Unirea Dej. Acum, era antrenor la Olimpia MCMXXI Satu Mare (D4), echipă înființată de fanii dispărutei Olimpia Satu Mare, club care în acest an, în luna mai, ar fi aniversat centenarul.

Dumnezeu să te odihnească, domnule Bolba.