Doru Plăvițu la ”Istoria fotbalului” (ep. 3)

Astăzi, la ”Istoria fotbalului”, invitat este Doru Plăvițu, atacant la Politehnica Timișoara la începutul anilor ’80. Cu puțin timp înainte de Revoluție a ”fugit” în RFG. Stabilit în Germania, este de mai mulți ani colaborator al școlii de fotbal pe care Marcel Răducanu o are la Dortmund. Este al treilea episod dintr-o serie mai lungă a acestei emisiuni.

În acest episod, dl. Plăvițu ne povestește despre perioadele petrecute la IP Aluminiu Slatina (D2, antrenor Ion Oblemenco), CSM Reșița (D2, antrenor era Dudu Georgescu, iar în lot se aflau viitorii internaționali Dorinel Munteanu și Panduru). În toamna 1989 ”fuge” în RFG, alături de un alt fost polist, Icobescu. Se stabilește în Karlsruhe și dă o probă la echipa locală Karlsruher SC, aflată în 1. Bundesliga. La 31 de ani devine antrenor, dar continuă să fie și jucător, la amatori, punând ghetele ”în cui” la 47 de ani!

Emisiunea poate fi vizionată pe Teleuniversitatea, de la ora 18:13 (în reluare, mâine, de la ora 10:13, și duminică, de la ora 14:20), în rețelele de cablu Digi TV (deocamdată, doar în grila analogică), Telekom TV, Vodafone TV și Orange TV.

Actualizare