SCM Poli, argint la juniori I

SCM Politehnica a terminat pe locul 2 în Campionatul Național de juniori I la handbal masculin.

Turneul final s-a desfășurat în Sala Horia Demian din Cluj-Napoca. În grupa 1, alb-violeții au remizat cu Potaissa Turda (26-26) și au câștigat cu Academia Minaur Baia Mare (39-28) și CSȘ Medgidia (42-25). În primul joc, polistul Ianus Dumitrescu a transformat o aruncare de la 7 m la ultima fază a meciului. Astfel, timișorenii s-au calificat în Final Four, de pe locul 1 în grupă, cu 8 puncte. În semifinale a urmat o nouă victorie, 33-26 cu LPS Piatra-Neamţ.

Adversarul din finală a fost, duminică, CSM București. La pauză, echipa din Capitală conducea cu 13-10, iar la final tabela a arătat 27-26 tot pentru CSM. Medaliile de bronz au fost cucerite de Academia Minaur Baia Mare.

Echipa Politehnicii este antrenată de Atilla Horvath, cel care a condus și formația de seniori a clubului, la ultimele meciuri, cele din Cupa României, din acest sezon. SCM Poli a câștigat, în urmă cu doi ani, titlul național la juniori II, tot cu Atilla Horvath pe bancă.

Nu mai puțin de cinci jucători alb-violeți, este vorba de Antonio Bordeanu, Robert Cîtu, Călin Dedu, Ianus Dumitrescu și Claudiu Pal, au făcut parte din lotul național de juniori, care a câștigat ambele meciuri disputate în fața reprezentativei similare a Poloniei.