Poli, meci la Kikinda

Politehnica Timișoara va susține, sâmbătă, primul meci internațional din noul sezon. Partida va fi una amicală și va avea loc în Banatul Sârbesc. Adversar va fi OFK Kikinda, iar jocul va începe la ora 11 (ora României), o oră mai devreme în Serbia.

OFK Kikinda este unul dintre cele mai vechi cluburi din țara vecină. A fost înființat în 1909 și a evoluat în prima ligă doar pentru câteva sezoane, în anii ’90, după destrămarea Iugoslaviei. Cea mai mare performanță o reprezintă calificarea în semifinalele Cupei Iugoslaviei, în ediția 1979/80. Atunci a eliminat echipele croate Slaven Belupo și Osijek, echipa bosniacă FK Leotar, iar în penultimul tur a cedat, 1-3, pe stadionul Maksimir din Zagreb, contra celui mai important club croat, Dinamo Zagreb. Pentru OFK a jucat, în 1996, în divizia secundă, și polistul Iosif Rotariu. În sezonul trecut, echipa din Kikinda a ocupat locul 1 într-una dintre seriile eșalonului al 4-lea din Serbia și a promovat în divizia a 3-a. Stadionul propriu se numește Gradski și are 7.500 de locuri. Rivala locală a lui OFK este ZAK Kikinda, înființată în 1931. Aceasta a evoluat doar în eșaloanele inferioare.

Orașul Kikinda este cunoscut și sub denumirea românească de Chichinda Mare, este situat în imediat apropiere a graniței cu România și are 38.065 de locuitori.