Jocurile Olimpice de vară

Între 23 iulie – 8 august vor avea loc Jocurile Olimpice (JO) de vară, ediție care va fi găzduită de Tokyo (Japonia). Ediția trebuia să aibă loc anul trecut, dar a fost amânată din cauza pandemiei de coronavirus.

Nu participă niciun sportiv legitimat la vreun club din Timișoara. În trecut, mai mulți sportivi legitimați la Politehnica Timișoara au obținut medalii la Olimpiadă, toți pentru România.

Este vorba de handbaliștii Roland Gunesch (bronz în 1972 și argint în 1976), Alexandru Fölker (argint în 1980 și bronz în 1984), Alexandru Buligan (bronz în 1984).

În afara handbaliștilor, medalii olimpice au fost aduse sportului politehnist de către canotoare. La Jocurile Olimpice de la Los Angeles, din 1984, Aurora Pleșca, legitimată la CS Politehnica, a obținut medalia de argint în proba de 8+1.

În 1996, la Jocurile Olimpice de la Atlanta, consemnăm primul campion olimpic legitimat la un club din județul Timiș! Este vorba de Camelia Macoviciuc, în proba de dublu vâsle categorie ușoară (alături de Constanța Burcică). Ea fusese legitimată la CS Politehnica, iar atunci era la CS Universitatea (club la care se ”transferase” secția de canotaj politehnistă).