Axente s-a retras din cariera de jucător

Vârful de atac al Politehnicii, Mircea Axente, a decis să îşi încheie cariera de jucător în această pauză cauzată de meciurile naționalelor României. În vârstă de 34 de ani, el îşi începuse activitatea la seniori tot la Timișoara, unde s-a şi stabilit.

Mircea Ionuț Axente s-a născut la 14 martie 1987, la Tulcea. A început fotbalul la LPS Galaţi şi a fost transferat la Timişoara (la CFR, în Divizia C) la 18 ani. A jucat, printre altele, la FC Timişoara, Oţelul Galaţi, Dinamo, Viitorul Constanţa, ASA 2013 Târgu-Mureş, Gaz Metan Mediaş, FC Botoşani, ”U” Cluj şi Politehnica Timişoara. În străinătate, a evoluat pentru Ermis Aradippou (Cipru), Maccabi Netanya (Israel) şi Al-Faisaly (Arabia Saudită). La nivelul Ligii I a înscris 41 de goluri în 194 de meciuri jucate. A jucat și în cupele europene, marcând două goluri (pentru FC Timişoara). A câştigat Supercupa României cu Dinamo (2012) şi ASA 2013 Târgu-Mureş (2015, când a marcat unicul gol al finalei cu Steaua) şi Supercupa Ciprului (2014). În două rânduri a fost vicecampion al României, cu FC Timişoara (2011) şi ASA 2013 Târgu-Mureş (2015).

A venit la Politehnica în vara lui 2019. În primul sezon a fost golgeterul alb-violeţilor, cu opt reuşite în campionatul întrerupt din cauza pendemiei de coronavirus.

A absolvit masterul la Universitatea Politehnica Timișoara, în management.

În fotbalul românesc a mai existat un Mircea Axente, fost jucător la UTA, în anii ’60-’70, apoi arbitru.