Timișoreni la loturile naționale de fotbal

Campionatul Ligii a II-a nu se dispută în acest weekend, din cauza meciurilor pe care le susțin, în aceste zile, naționalele României. Acest lucru se va întâmpla mereu începând din acest sezon.

La reprezentativa de seniori au fost convocați doi foști jucători ai Politehnicii, este vorba de Deian Sorescu (Dinamo) și de debutantul Marius Marin (Pisa), plus Dorin Rotariu (Ludogoreț Razgrad), fost la FC Timișoara.

La naționala U21 este David Miculescu (UTA), ex-junior la Electrica Timișoara. La U20, toți cei trei portari au jucat la echipe timișorene: Alexandru Borbei (Lecce) și Otto Hindrich (CFR Cluj) la Politehnica, Răzvan Sava (Torino) la LPS Banatul. La U19 este Doru Andrei, mijlocașul Politehnicii, această naţională urmând să dispute două amicale cu Bosnia și Herțegovina, duminică și marți, în deplasare. La U17 sunt Fabiano Cibi (LPS Banatul) și Ioan Vermeșan (UTA, ex-junior la ACS Poli). Doar la U18 nu este niciun fost sau actual jucător al echipelor din Timișoara.

Vlad Nicoară, preparator fizic la centrul juvenil polist, dar și la echipa de fotbal feminin a Politehnicii și la naționala de feminin senioare, continuă să dețină acest rol și la naționala U21.

Iar la lotul U20, națională nou-înființată, în staff sunt trei poliști (foto, de la stânga la dreapta): Wiliam Harasim (team manager), Miodrag Todorov (preparator fizic), Adrian Rus (kinetoterapeut)! Ei sunt la Politehnica, antrenor de portari, preparator fizic (ambii la centrul juvenil), respectiv preparator fizic la echipa de seniori.

La reprezentativa de seniori, unul dintre antrenorii secunzi este Florin Constantinovici, fost jucător la Politehnica AEK.