Turneul Politehnica Centenar pentru copii

Politehnica Timișoara va organiza un nou eveniment pentru a marca cei 100 de ani de existență.

În acest weekend, între 3-5 septembrie, va avea loc cel mai mare turneu de fotbal juvenil din vestul țării, reunind aproape 100 de echipe. Este vorba de Turneul Politehnica Centenar, competiție internațională amicală care se va desfășura la nouă categorii de vârstă (începând cu generația 2007 și până la generația 2015).

Din străinătate va participa un singur club, FC National Sofia (Bulgaria). Pe lista invitaților erau mai multe grupări din Serbia și Macedonia de Nord, dar acestea nu au mai putut onora participarea, în contextul pandemiei de coronavirus.

Dintre cluburile din ţară, pe lângă Politehnica Timişoara, desigur, le amintim pe CFR Cluj, FCSB, UTA, CS Universitatea Craiova, ”U” Cluj, Ripensia, Unirea Alba Iulia, CSM Reşiţa, CFR Timișoara, CSM Lugoj, apoi cluburi destinate creșterii jucătorilor, LPS Banatul, Atletico Arad, Academia de Fotbal Gică Popescu Craiova, Kids Tâmpa Braşov, Academia Răzvan Raţ Slatina, Atletico Timișoara, Auto Timișoara, Galaxy Timișoara, grupări din județ, CSC Dumbrăvița, CSC Ghiroda şi Giarmata Vii, Vulturii Pădureni și altele.

Vineri, de la ora 20, în Piața Victoriei, va avea loc parada echipelor ce vor lua parte la acest turneu.

Meciurile se vor desfășura atât pe terenuri naturale, cât și sintetice, pe nu mai puțin de opt baze sportive, inclusiv de minifotbal. Este vorba de Dan Păltinişanu, Ştiinţa, Baza Politehnica nr. 2, Electrica, Auto, LPS Banatul, Adrian Stoicov, Alborz.

Logistica e asigurată de Universitatea Politehnica Timişoara, în colaborare cu Asociaţia Suporterilor Timişoreni Druckeria.

Programul complet este aici.