S-a stins Manu Foale

După ce, în primăvara acestui an, Octavian Foale a plecat la Domnul, acum s-a stins și unul dintre fiii săi. E vorba de Emanuel (”Manu”) Foale, în vârstă de doar 54 de ani. Manu avea coronavirus, dar și alte afecțiuni, și era vaccinat cu schemă completă.

În 1985 a făcut parte din lotul lărgit de seniori al Politehnicii Timișoara, alături de fratele său mai mic, Angelo, antrenor secund fiind chiar tatăl lor.

Fratele cel mare, Antonio (”Toni”), a fost antrenor principal, iar acum este secund la Politehnica.

În 1986, pe când era antrenor secund la Poli, nea Tavi a fost condamnat la închisoare, în urma tentativei de ”blat” la meciul FC Bihor – Poli, din primul eşalon, alb-violeţii fiind în cursa pentru salvarea de la retrogradare.

Nea Tavi a rămas celebru şi pentru metodele inedite şi ştiinţa de a antrena juniorii. A înfiinţat chiar o şcoală de fotbal, Luceafărul Timişoara, care şi-a desfăşurat activitatea la Baza sportivă nr. 3 a Politehnicii (pe terenul Voința). Şcoală la care au antrenat şi băieţii săi şi care, din păcate, nu mai există de câţiva ani…

Dumnezeu să te odihnească, Manu.

Foto: Poli în 1985, cu trei din cei patru membri ai familiei de fotbaliști Foale. Manu e al 4-lea din stânga, nea Tavi e al doilea din stânga, iar Angelo al 5-lea din dreapta, toți pe rândul din mijloc