CSU Poli, victorii pe linie la baschet feminin

Echipa de baschet feminin CSU Politehnica Timișoara va susține, la sfârșitul acestei săptămâni, un nou turneu în cadrul Campionatului Național de junioare U18. Adversari vor fi CSȘ Sf. Gheorghe și CSȘ CSM Târgoviște, iar turneul va avea loc la Târgoviște.

În cele opt partide disputate până acum, în acest campionat, baschetbalistele poliste au câștigat pe linie. Primele șase meciuri au avut loc la Timișoara, în Sala Constantin Jude și în Sala Mircea Albu, iar ultimele două, la Sfântu Gheorghe. Sistemul de desfășurare este unul mai complex. În faza I, Poli s-a clasat pe locul 1 în grupa C, grupă din care au mai făcut parte CSM Târgu-Jiu, CSȘ Bega Timișoara și CSȘ Gloria Arad. Turneul de la Târgoviște face parte din faza a II-a, unde Poli este lider în grupa a 3-a, de trei echipe. În primele două partide ale acestei faze, alb-violetele au dispus, la finalul lunii noiembrie, de CSȘ CSM Târgoviște (57-45) și CSȘ Sfântu Gheorghe (45-40).

Secția de baschet feminin de la CSU Poli s-a reînființat în toamna anului trecut, iar primele jocuri au fost disputate la începutul acestui an. Președintele și antrenorul secției este Dan Zenobiu Ionescu, fost emblematic baschetbalist al Timișoarei și actual director al Departamentului de Educație Fizică și Sport din cadrul UPT.