LitVest polist, deseară, la Muzeul Satului

LitVest, ediţia a X-a. Unul dintre cele mai creative şi importante festivaluri literare din Europa împlineşte zece ani. Organizat de către Biblioteca Judeţeană Timiş Sorin Titel din Timișoara, LitVest a debutat în 2012 cu o lectură în lumina torţelor. Calendarul conceptual al festivalului include iniţiative precum: Lecturi aprinse (lecturi în surse inedite de lumină), Text concerto (concerte ”scurtcircuitate” de intervenţii literare), The Riveter (primul număr al unei reviste literare britanice consacrat integral literaturii române) ETC – literele mari sunt de rigoare.

LitVest 2021 se va desfăşura în cadrul Parcului Crăciunului, organizat, la Muzeul Satului Bănăţean, de către Consiliul Judeţean Timiş, în colaborare cu instituţiile culturale din subordine.

Program
Marți, 21 decembrie, ora 19 – Printre rânduri, despre Poli, platoul din fața scenei principale. O revistă a presei… istorice – momente definitorii din parcursul Politehnicii Timişoara în lectura Druckeriei timișorene.

Miercuri, 22 decembrie, ora 19 – Lecturi aprinse, platoul din faţa scenei principale. Lecturi în faruri de motocicletă, în colaborare cu Timişoara Bikers, sub genericul ”Respect ’89. Eroii nu mor niciodată!”.

Politehnica Centenar
În cadrul evenimentului din 21 decembrie, de la Muzeul Satului Bănățean – Parcul Crăciunului, vor prezenta date istorice din cei 100 de ani de fotbal politehnist:

Nicolae Secoșan – jurnalist și comentator sportiv
Dănuț Păltinișanu – fiul legendarului Dan Păltinișanu
Goran Mrakić – suporter și scriitor
Florin Mihoc – jurnalist
Octavian Stăncioiu – jurnalist și purtătorul de cuvânt al clubului nostru

sspolitehnica.ro

Actualizare

S-au citit pasaje din presa vremii și s-a discutat despre aspecte din istoria polistă. Au participat Nicolae Secoșan, Goran Mrakić și Octavian Stăncioiu. Evenimentul a fost moderat de Tudor Crețu. Druckeria a fost reprezentată de președintele asociației, Sebastian Novovic.

Înregistrarea integrală: