CSU Poli, locul 10 la baschet feminin

Echipa de baschet feminin CSU Politehnica Timișoara a terminat pe locul 10, în cadrul acestei ediții a Campionatului Național de junioare U18.

În turneul disputat în Sala Constantin Jude, timișorencele au învins pe CSM Târgu-Jiu (62-42), CSU Brașov (68-60) și CSȘ Bega Timișoara (61-42) și s-au calificat în meciul pentru locul 9. Au întâlnit din nou pe CSU Brașov, dar de această dată au cedat dramatic, 68-70. Echipa termină, astfel, pe locul 10 în acest sezon.

În finala pentru titlul național, CS Olimpia București a dispus cu 64-61 de CSȘ CSM Târgoviște.

Sistemul de desfășurare a fost, în acest sezon, unul mai complicat. În faza I, Poli s-a clasat pe locul 1 în grupa C, grupă din care au mai făcut parte CSM Târgu-Jiu, CSȘ Bega Timișoara și CSȘ Gloria Arad. În faza a II-a, Poli a terminat pe 2 în grupa a 3-a, de trei echipe, cu CSȘ CSM Târgoviște și CSȘ Sfântu Gheorghe. În faza a III-a, timișorencele au încheiat pe 3, ultima poziție, în grupa a IV-a, după CSȘ 4 Champions București și CSȘ Sibiu. În faza a IV-a, fetele alb-violete s-au clasat pe locul 4, ultimul, în grupa A2, după două turnee disputate la Brașov și Târgu-Secuiesc.

Secția de baschet feminin de la CSU Poli s-a reînființat în toamna anului 2020, iar primele jocuri au fost disputate la începutul anului trecut. Președintele și antrenorul secției este Dan Zenobiu Ionescu, fost emblematic baschetbalist al Timișoarei și actual director al Departamentului de Educație Fizică și Sport din cadrul UPT.