Start la turneul final în Naționalele Universitare de fotbal

Turneul final al Campionatului Național Universitar al României la fotbal, ediția 2022, se va disputa la Oradea, de joi până duminică.

Participă șase echipe, împărțite în două grupe. Universitatea de Vest Timişoara (campioana din 2019) a eliminat în preliminarii pe Universitatea Politehnica Timişoara și este în grupa A, cu Universitatea Petroșani și Universitatea de Științele Vieții Ion Ionescu de la Brad Iași. În grupa B sunt Universitatea Oradea (gazda turneului final), Universitatea Lucian Blaga Sibiu și Universitatea Națională de Educație Fizică și Sport (UNEFS) București. Locurile 1 din grupe vor disputa finala, iar locurile 2, finala mică.

Iată desfășurarea preliminariilor (6 aprilie – 10 mai), cu specificația că Universitatea Aurel Vlaicu Arad a pierdut prin neprezentare:

Campionatul Național Universitar al României la fotbal (pe teren mare, în 11), prevăzut să se desfășoare anual, este organizat de Federaţia Sportului Şcolar şi Universitar din România, Universitatea Politehnica Timişoara, Federația Română de Fotbal și Universitatea din Oradea. Campioanele edițiilor de până acum au fost Universitatea Constantin Brâncuși Târgu-Jiu (2015), Universitatea Babeș-Bolyai Cluj-Napoca (2016, 2018) și Universitatea de Vest Timișoara (2017, 2019). Campioana națională din acest an va reprezenta România la Jocurile Europene Universitare, care sunt programate la Lodz (Polonia), între 17-30 iulie. Competiţia este organizată de European University Sports Association. În 2019, turneul final național s-a desfășurat la Timișoara, iar Universitatea Politehnica Timişoara a terminat pe locul 4.

Aici puteți vedea site-ul oficial al ediției, iar aici, istoricul competiției.