Poli, un nou antrenor: Bogdan Andone

Înaintea noului sezon, Politehnica Timișoara are un nou antrenor. Este vorba de Bogdan Andone, care revine după patru ani la echipă.

El a semnat un contract pe doi ani cu Poli, cu drept de prelungire pentru încă un sezon. Pentru Andone, primul mandat de tehnician al clubului alb-violet s-a desfăşurat în ediţia 2017/18 a Ligii a II-a. Atunci, el a preluat echipa în vară și a plecat pe parcursul sezonului de primăvară.

Bogdan Andone s-a născut la 7 ianuarie 1975, la Aiud (județul Alba). A început fotbalul la Corvinul Hunedoara şi a evoluat de-a lungul carierei de jucător la Sportul Studenţesc, FC Braşov, Rapid Bucureşti (campion al României în 1999), Farul Constanţa, Oţelul Galaţi, Ferencvaros (câştigător al Cupei Ungariei în 2003), Apollon Limassol (campion şi câştigător al Supercupei Ciprului în 2006), Alki Larnaca şi Ermis Aradippou (ambele tot în Cipru).

Ca antrenor, Andone a activat la FC Voluntari, Olimpia 2010 Satu Mare, Politehnica Timişoara, Metaloglobus Bucureşti, Energeticianul Târgu-Jiu, FCSB şi Astra Giurgiu. Cu FCSB a participat în cupele europene, în 2019, iar cu Astra s-a clasat pe locul 3 în Liga I, în 2020. Ultima dată a condus pe FC Voluntari, în sezonul 2020/21. Printre echipele la care a fost antrenor secund le amintim pe Rapid, Al-Shaab (EAU) și Astra Giurgiu, cu ultima fiind campion național în 2016, cu Marius Șumudică, cel care îi este cumnat, antrenor principal.

Reunirea Politehnicii este programată joi, la ora 18, la stadionul Ştiinţa.