Poli 75 la handbal

În weekend a avut loc aniversarea a 75 de ani de handbal la Politehnica Timișoara.

În partida din Liga Zimbrilor, SCM Politehnica s-a impus în fața lui CSM Odorheiu Secuiesc, scor 35-29 (17-13). Golgeterii gazdelor au fost Marjanovic (10) și Sadoveac (7). Aruncarea simbolică de start a meciului a fost oferită de cel mai tânăr jucător al clubului alb-violet. Este vorba de Eric Marta, născut la 1 august 2014, component al echipei de baby-handbal, echipă antrenată de Cristina Șunei.

Finala Cupei Școlilor Poli 75 a fost câștigată de Colegiul Național Bănățean.

Evenimentul inedit al aniversării a fost meciul demonstrativ de handbal în 11 (foto jos). Acesta s-a disputat în nocturnă, între SCM Politehnica și CSU Politehnica (scorul a fost 10-10), pe stadionul Știința, acolo unde Timișoara handbalistică obținea primul trofeu la masculin, titlul național din 1956.

Evenimentul ”Poli 75” a inclus o plimbare cu vaporetto pe Bega și o gală festivă, la Cantina studențească Politehnica. Au fost prezente multe foste glorii ale echipei, inclusiv dintre cei stabiliți în Germania.

A fost lansată o nouă carte scrisă de Viorel Jurcuț, ”Povești pe semicercul violet – Istorii trăite în 75 de ani la Politehnica”, un tricou special, precum și o sticlă de vin aniversar.