Un nou antrenor la Poli: Octavian Benga

După ce contractul lui Bogdan Andone a fost reziliat, noul antrenor al Politehnicii Timișoara a fost desemnat Octavian Benga, care revine astfel la club după aproape doi ani.

Născut la 8 august 1980, la Reșița, Benga a făcut junioratul la echipa-fanion a orașului natal, CSMR, pentru care a jucat și un meci în Liga I. La 2 iunie 1999, când nu împlinise încă 19 ani, la victoria, 1-0 în deplasare, cu Universitatea Craiova, în ultima etapă a campionatului, intrând în min. 59.

A fost internațional de juniori, în generație cu Ogăraru, Fl. Cernat și S. Paraschiv.

Între 1999-2001 a evoluat la Politehnica Timișoara, în Liga a II-a, pe vremea lui Seracin și Zambon, ca fundaș stânga, cu un intermezzo la Telecom Timișoara, în D3.

A trecut apoi, în 2002, la CSU Politehnica, echipa Universităţii Politehnica, tot în Liga a III-a. Acest club va fuziona în vara acelui an cu AEK București, rezultând Poli AEK, iar Tavi Benga se va accidenta grav și va pune punct, la nici 22 de ani, carierei de jucător.

S-a dedicat, astfel, de foarte tânăr meseriei de antrenor. A fost la juniorii lui FC Timișoara, secund la Unirea Sânnicolau Mare, Victoria Brăneşti (în 2011, după retrogradarea ilfovenilor din D1), ACS Poli (timp de patru ani, între 2014-2018, în primele două eșaloane), principal la CSM Școlar Reșița (în 2018, la finalul sezonului 2018/19 echipa din Valea Domanului urmând să promoveze în Liga a II-a) și la CSC Ghiroda și Giarmata Vii (în 2019, în Liga a III-a).

Între 2019-2020 a fost antrenor la Politehnica Timișoara, în Liga a II-a, după care, în 2021, a mai fost secund la CS Universitatea Craiova (în Liga I) și principal la Viitorul Târgu-Jiu (în Liga a II-a).

A absolvit Facultatea de Educație Fizică și Sport din Timișoara și are licența UEFA Pro de antrenor.

Ultimul sezon în care Poli nu a schimbat antrenorul a fost 2018/19, când pe bancă a stat Cosmin Petruescu.

Actualizare foto: Octavian Benga și rectorul UPT, Florin Drăgan, la conferința de presă de marți, 27 septembrie