Romulus Petrescu la ”Istoria fotbalului” (ep. 3)

Astăzi, la ”Istoria fotbalului”, invitat este Romulus Petrescu, extrema stângă de la debutul Politehnicii Timișoara în cupele europene, în 1978, după ce în acel an echipa terminase pe locul 3 în Divizia A. Ulterior a fost și membru în conducerea clubului. Este al treilea episod dintr-o serie mai lungă a acestei emisiuni.

În acest episod, dl Petrescu își amintește cum internaționalul Nunweiller VI a fost admis ca student la Politehnica timișoreană, în 1974, dar Dinamo nu l-a lăsat să se transfere la Poli! Aflăm despre un ”blat” Dinamo – Poli 2-2, în 1975. Despre cum Dembroschi a fost nevoit să stea în ”carantină” fotbalistică, după transferul la Poli fără acordul clubului de la care venea, abia după câteva luni începând să joace în alb-violet. Despre participarea Politehnicii în Cupa Balcanică și în Cupa UEFA 1978 (cu MTK Budapesta, Petrescu marcând golul calificării în retur, în deplasare, și cu Honved). În sfârșit, despre celebrul meci de la Târgoviște, din 1978, când Poli a pierdut, practic, titlul național.

Emisiunea poate fi vizionată pe Teleuniversitatea, de la ora 18:13 (în reluare, mâine, de la ora 10:13, și duminică, de la ora 14:20), în rețelele de cablu Digi TV (de acum și în grila digitală, la poziția 235 în Timișoara), Vodafone TV și Orange TV, precum și live pe pagina de Facebook și canalul de YouTube al postului!