”Marșul Eroilor”, organizat de fanii poliști

Timișorenii sunt invitați, vineri, la ”Marșul Eroilor”, la 33 de ani de la Revoluția din 1989.

Evenimentul organizat de Asociația Suporterilor Timișoreni Druckeria a debutat în 2005 și reunește, la fiecare sfârșit de an, sute de participanți. Întâlnirea are loc la ora 18:30, în Piața Maria, locul în care a debutat Revoluția. Se pleacă apoi spre Catedrala Mitropolitană (unde se aprind candele), Piața Victoriei și Memorialul Revoluției. Marșul se va încheia la Cimitirul Eroilor (unde se depun coroane).

Înainte de marș, de la ora 17, la Sala Lira (str. Miron Costin nr. 2) va putea fi urmărit filmul documentar ”Huligani post-mortem”, realizat de Diana Trocmaier în anul 1998. Filmul a primit marele premiu în cadrul prestigioasei gale de televiziune APTR. Intrarea la eveniment este liberă, în limita locurilor disponibile în sală.

”Marșul Eroilor” este organizat, prin tradiție, în data de 16 decembrie, de către fanii poliști, în memoria celor care și-au dat viața pentru libertate la Revoluția din 1989. Suporterii viola sunt renumiți pentru implicarea lor în plan social și numeroasele acțiuni caritabile desfășurate de-a lungul timpului.

Actualizare