Anul 102 pentru sportul politehnist

Anul care a început aduce mai multe provocări pentru sportul de sub egida Politehnicii Timișoara.

Echipa de fotbal are misiunea de a se salva de la retrogradare, o misiune deloc ușoară, din moment ce ocupă penultimul loc al clasamentului. Centrul de copii și juniori al clubului speră să se claseze, ca în fiecare an, în top 10 în ierarhia alcătuită de FRF pentru grupările juvenile. Două dintre grupele Centrului, cele din Liga Elitelor la U17 și U16, sunt angrenate în play-off, cu șanse de calificare în lupta decisivă pentru medalii.

Echipa de handbal masculin se află în subsol, pe loc de baraj pentru menținerea în Liga Zimbrilor, și încearcă, pentru al doilea an consecutiv, să evite retrogradarea. Poate că una dintre formațiile juvenile ale clubului va aduce un nou titlu național, cum s-a reușit anul trecut.

Echipa de fotbal feminin speră să se încununeze, în premieră pentru Timișoara, campioană națională și, în toamnă, să debuteze în Liga Campionilor. Obiective de titlu național au și echipele de junioare U17 și U15.

Echipa de volei feminin are șansa participării la un nou turneu de baraj pentru promovarea în eșalonul de elită, în pofida unui sezon de toamnă mult mai greu decât cel din sezonul trecut.

Echipa de baschet feminin continuă în Campionatul Național de junioare U18 să formeze jucătoare pentru momentul în care vor face trecerea în campionatul de senioare.

În sfârșit, sporturile individuale sunt cele de la care există, conform tradiției, cele mai mari așteptări la performanțe de top. Atletismul, canotajul, natația, pentatlonul modern, scrima, prin sportivi precum Yasmina Tămășilă, Anita Zaro, Emil Dăncăneț și Benjamin Bodo, vor aduce, cu siguranță multe medalii naționale.