Patru sportivi de la CSU Poli în topul anului

Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Timiș (DJST Timiș) a întocmit, la finalul anului trecut, ierarhia celor mai buni sportivi din județ pentru 2022.

La topul olimpic al sportivilor, câștigător a fost canotorul Laurențiu Danciu, de la CSM Timișoara, club care dă primele cinci locuri ale ierarhiei. Laurențiu Danciu a fost, în 2022, dublu campion european de tineret. El este antrenat la club de Zlatomir Balojin. Pe celelalte două trepte ale podiumului se află, în ordine, Larisa Nițu (lupte feminine) și Patrik Gordan (lupte greco-romane, cu dublă legitimare, CSȘ Timişoara și CSM Timișoara).

Pe locurile 7-9 s-au clasat doar sportivi de la CSU Politehnica, în ordinea: Emil Dăncăneț (natație), Iulia Drăgoi (atletism), Yasmina Tămășilă (atletism). Un alt sportiv de la CSU Poli, Albert Cojanu (natație), s-a clasat pe locul 10-11. Un singur club a mai dat sportivi în Top 10, este vorba de CSȘ Lugoj.

La topul neolimpic, pe locul 1 s-a clasat Denis Iovescu (de la karate, legitimat la CS Sport Record Timișoara). Acesta a cucerit, la Campionatul Mondial al federației internaționale WUKF, o medalie de aur, una de argint și una de bronz. De asemenea, la Campionatul European, a obținut un aur și două medalii de argint.