Romulus Petrescu la ”Istoria fotbalului” (ep. 6)

Astăzi, la ”Istoria fotbalului”, invitat este Romulus Petrescu, extrema stângă de la debutul Politehnicii Timișoara în cupele europene, în 1978, după ce în acel an echipa terminase pe locul 3 în Divizia A. Ulterior a fost și membru în conducerea clubului. Este al 6-lea episod dintr-o serie mai lungă a acestei emisiuni.

În acest episod, dl Petrescu își amintește pe larg despre eliminarea lui Celtic de către Poli, în Cupa Cupelor 1980. Meciul tur n-a fost netelevizat în România. S-a disputat pe ploaie, iar echipamentul lui Poli (cu tricouri albastre) a fost oferit prin intermediul fostului jucător polist Petescu. Prima oferită jucătorilor alb-violeți pentru eliminarea lui Celtic a fost de 8.000 de lei. La club se ținea o contabilitate dublă…

Emisiunea poate fi vizionată pe Teleuniversitatea, de la ora 18:13 (în reluare, mâine, de la ora 10:13, și duminică, de la ora 14:20), în rețelele de cablu Digi TV (de acum și în grila digitală, la poziția 235 în Timișoara), Vodafone TV și Orange TV, precum și live pe pagina de Facebook și canalul de YouTube al postului!