CSU Poli, locul 6 la baschet feminin

Echipa de baschet feminin CSU Politehnica Timișoara se află pe locul 6, în cadrul acestei ediții a Campionatului Național de junioare U18. În cele cinci meciuri disputate până acum, timișorencele au obținut trei victorii și două înfrângeri. Primele trei partide au avut loc spre finalul anului trecut și toate au fost câștigate. A fost 40-23 cu CSȘ Gloria Arad, în Sala Constantin Jude, apoi, la Pitești, 67-27 cu CSȘ Unirea Iași și 69-24 cu LPS Viitorul Pitești. Weekendul trecut a adus primele înfrângeri, în turneul de la Ploiești: 49-68 cu CSM Ploiești și 46-62 cu Sportul Studențesc București.

În campionat participă 10 echipe. În faza I, toate se află într-o serie și joacă fiecare cu fiecare. Lider al clasamentului este ACS Dan Dacian București, cu victorii pe linie în cele șapte meciuri disputate. Finalistele ediției precedente, CS Olimpia București și CSȘ CSM Târgoviște, nu au luat startul în acest sezon, la această categorie de vârstă.

Secția de baschet feminin de la CSU Poli s-a reînființat în toamna anului 2020. Președintele și antrenorul secției este Dan Zenobiu Ionescu, fost emblematic baschetbalist al Timișoarei și actual director al Departamentului de Educație Fizică și Sport din cadrul UPT.