Sandu Tăbîrcă, secund la ”U” Cluj

Sandu Tăbîrcă, cel care până acum a fost coordonator tehnic la Centrul de copii și juniori al Politehnicii, a devenit antrenor secund la Universitatea Cluj-Napoca.

Născut la 11 iulie 1965, la Timişoara, el a fost jucător la Electromotor Timişoara, UMT (în divizia a treia), precum și la echipe de eșalon inferior din Austria. Tot în Austria (unde s-a stabilit în 1990) a început și activitatea de antrenor. A fost antrenor principal inclusiv în Liga I, la Gloria Bistrița, și director tehnic la Universitatea Craiova și Voința Sibiu. A fost antrenor principal și la Rapid (în Liga a II-a). Din 2014 şi până în 2020 a activat în cadrul Federaţiei Române de Fotbal, unde a îndeplinit mai multe funcţii. A fost director implementare programe de dezvoltare, antrenor federal, coordonatorul loturilor naţionale de tineret şi juniori, secretar general al Comisiei Tehnice FRF şi antrenor secund al naţionalei de tineret a României. Deţine cea mai importantă licenţă de antrenor la nivel de seniori (UEFA Pro), cât şi cea specifică juniorilor (UEFA A Elite). De la începutul anului 2021 a fost coordonator tehnic la Academia Politehnicii Timișoara.

La ”U” Cluj, echipă de prim eșalon, Tăbîrcă este acum secundul lui Ioan Ovidiu Sabău, fostul internațional care a antrenat și pe FC Timișoara.