Romulus Petrescu la ”Istoria fotbalului” (ep. 9)

Astăzi, la ”Istoria fotbalului”, invitat este Romulus Petrescu, extrema stângă de la debutul Politehnicii Timișoara în cupele europene, în 1978, după ce în acel an echipa terminase pe locul 3 în Divizia A. Ulterior a fost și membru în conducerea clubului. Este al 9-lea episod dintr-o serie mai lungă a acestei emisiuni.

În acest episod, dl Petrescu își amintește cum un jucător de la Poli a jucat ”pe invers”, trădându-și echipa, în toamna 1983, în Divizia B. La finalul acelui sezon, Poli promovează, după un 4-1 cu ”U” Cluj. Pentru a putea achita primele de promovare promise jucătorilor, clubul a organizat în vara 1984, pe stadionul 1 Mai, un spectacol artistic (cu marii artiști ai țării) și un concert al legendarei cântărețe iugoslave Lepa Brena.

Emisiunea poate fi vizionată pe Teleuniversitatea, de la ora 18:13 (în reluare, mâine, de la ora 10:13, și duminică, de la ora 14:20), în rețelele de cablu Digi TV (de acum și în grila digitală, la poziția 235 în Timișoara), Vodafone TV și Orange TV, precum și live pe pagina de Facebook și canalul de YouTube al postului!