CSU Poli, turneu la baschet feminin U19

CSU Politehnica Timișoara participă în acest sezon și în Campionatul Național de junioare U19 la baschet feminin. În weekend, Sala Constantin Jude va găzdui ultimul turneu din sezonul regulat. Alb-violetele vor întâlni pe CSȘ Bega Timișoara și pe Universitatea Cluj-Napoca. Ambele partide contează în deplasare și vor avea loc sâmbătă, de la ora 18, respectiv duminică, de la ora 17.

În Campionatul Național de junioare U19 sunt șase echipe, în serie unică. Alb-violetele au obținut până acum trei victorii și cinci înfrângeri și sunt pe locul 4 în clasament, cu 11 puncte. Primele patru echipe se califică în Final Four.

Marea majoritate a fetelor din echipa U19 fac parte și din echipa de senioare a lui CSU Poli, echipă ce evoluează în al doilea eșalon din Campionatul Național. În sezonul trecut, CSU Politehnica a participat doar în Campionatul Național de junioare U18, în care a încheiat pe locul 5.

Secția de baschet feminin de la CSU Poli s-a reînființat în toamna anului 2020. Președintele și antrenorul secției este Dan Zenobiu Ionescu, fost emblematic baschetbalist al Timișoarei și actual director al Departamentului de Educație Fizică și Sport din cadrul UPT.