Valentin Caraivan la ”Istoria fotbalului” (ep. 1)

Astăzi, la ”Istoria fotbalului”, invitat este Valentin Caraivan, component al echipei de fotbal Politehnica Timișoara, cu care a ocupat locul 3 în Divizia A în 1978 (a fost rezervă de portar în acel sezon). Este primul episod al acestei emisiuni.

Foto: Politehnica în turneu în Turcia, în vara 1977, la un amical cu Göztepe Izmir (scor 2-2). Caraivan este pe rândul de sus, al doilea de la stânga la dreapta

În acest episod, dl Caraivan (n. 6 iunie 1955, la București) își amintește despre începuturile carierei sale, la centrul de copii și juniori al lui Dinamo. A făcut parte dintr-o generație cu Augustin, Ion Marin, Lucuță, Vrânceanu, Stoichiță, antrenori fiind Steinbach și Gh. Timar. A fost campion național la juniori. O întâmplare inedită: prin 1973, la un antrenament, M. Lucescu, vedetă a naționalei de seniori, i-a tras lui Caraivan 10 serii de câte 10 penalty-uri. Și le-a transformat pe toate!!! Vali Caraivan a făcut parte și din naționala de juniori, alături de M. Răducanu, Crișan, D. Moraru, Lucuță, antrenor fiind Constantin Ardeleanu, iar de portari, Voinescu.

Emisiunea poate fi vizionată pe Teleuniversitatea, de la ora 18:13 (în reluare, mâine, de la ora 10:13, și duminică, de la ora 14:20), în rețelele de cablu Digi TV (de acum și în grila digitală, la poziția 236 în Timișoara), Vodafone TV și Orange TV, precum și live pe pagina de Facebook și canalul de YouTube al postului!