CSU Poli, final de sezon la volei feminin

Echipa de volei feminin CSU Politehnica Timișoara a încheiat acest sezon al Diviziei A2, seria Vest.

În faza I, echipa a terminat pe locul 3, cu 14 puncte, din șase echipe, după ce echipa alb-violetă a înregistrat cinci victorii și cinci înfrângeri. Pe 1 s-a clasat ”U” NTT Data Cluj-Napoca, cu 26 de puncte și victorii pe linie în cele nouă jocuri disputate, iar pe 2, CSU Oradea, cu două puncte mai puțin. Din serie au mai făcut parte CSU Medicina CNUE II Tg. Mureș, CSM Caransebeș și CSM Sighetu Marmației. Echipa maramureșeană a pierdut toate cele opt partide programate.

Primele patru din ierarhia seriei au participat la turneul semifinal, găzduit de Oradea (22-24 martie). La acest turneu, foarte tânăra echipă alb-violetă a înregistrat două înfrângeri și o victorie. A debutat în competiție contra echipei gazdă, într-un meci echilibrat, dar pierdut în trei seturi. Primul set a fost cedat cu scorul de 18-25, cel de-al doilea cu 20-25, iar al treilea cu 23-25. În jocul al doilea, adversar a fost echipa din Cluj-Napoca, și s-a decis tot în trei seturi, în care tabela a arătat 8-25, 17-25, 11-25. În sfârșit, ultima partidă a adus victoria: 3-0 cu formația din Tg. Mureș. Pe seturi, 25-14, 25-16, 25-13. Astfel, Poli a terminat pe poziția a treia, cu 3 puncte.

Primele două clasate în turneu, echipele din Cluj-Napoca și Oradea, s-au calificat pentru turneul final de promovare, alături de primele două clasate din cealaltă serie. Două grupări vor promova în Divizia A1.

Antrenor la CSU Poli este Cerasella Șerban, secondată de Traian Cionca, iar team manager este Cătălin Stancu.